НФСБ иска удължаване на срока за строителство по морето

18:14, 01 май 20 25 2430 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

"Ние ще дадем още една възможност на стоителите да могат да работят по-активно. В понеделник ще внесем законопроект, с който ще променим срока, в който могат да продължат строително-ремонтните дейности по морето, от 15-ти май на 15-ти юни". Това заяви зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев по Нова телевизия.

„Сезонът и без това се изтегля с един месец, така че нека строителите да са спокойни и да си довършат онова, което са предприели като ремонти и нови инфраструктурни проекти", каза още той.

Строителният бранш иска отмяна на забраната за работа от 14.00 до 16.00 ч.

„Държавата разполага със сериозен публичен ресурс, насочен към големите инфрастуктурни проекти. Строителният бизнес и по време на кризата не е спирал да работи. В ситуацията на карантина прагът на търпимост е много нисък. Самите строители заговориха, че е стреляно по багер преди дни", коментира Ячев.

По думите му либерализирането на мерките, свързани с COVID-19, трябва да стане плавно и поетапно. „Сегашните действия са на база на наблюденията и информацията, с която Националния оперативен щаб разполага. Когато той има решаващата дума, ние слушаме и подкрепяме тяхната позиция“, каза зам.-председателят на НФСБ.

„Мерки, свързани с отварянето на пазарите и достъпа до планините се обсъждаше от около 2 седмици, но не се прибързваше. България е една от малкото държави, които приложи рано мерките на извънредното положение и в резултат на това виждаме, че в момента у нас имаме едни от най-ниските резултати на смъртност и заразени“, посочи още той.

Отмениха задължителното носене на маски на открито

По думите му не трябва да се бърза с отпускането на мерките. „Опасността не е отминала, не трябва да се подценява и облекчаването на мерките трябва да става плавно“, коментира депутатът.

Относно критиката на опозицията, за това, че държавата няма ясен план за излизане от икономическата криза, той заяви: „Това не е конструктивна критика. Критиката на БСП няма да помогне с нищо на бизнеса".

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама