Янка Рупкина пя за медиците, пожарникарите и полицаите, качена на покрив

19:23, 01 май 20 / Култура 25 4937 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

82-годишната народна певица Янка Рупкина се включи в инициативата "Отворете вашите прозорци", организирана от Къща музей и галерия "Андрей Николов". Гласовитата певица пожела сили и здраве на работещите на първа линия медици, пожарникари и полицаи и ги поздрави със своя песен, предаде БГНЕС.

"Включвам се да благодаря на всички хора, които се грижат за нашето здраве. На първа линия медиците от всички болници, като започнем от лекарите до санитарите. Да им благодарим за грижите, които са големи, отговорността е много голяма. Също така да благодарим на пожарникарите, тъй като и тяхната работа никак не е лека, много е трудна, отговорна, опасна, така че няма лесно", каза Рупкина и добави, че посвещава песента и на съпруга си Георги Рупкин, който наскоро е изгубила.

Снимка: БГНЕС

Тя му благодари за всичко, което е направил като борeц, бивш национал на България и помощник треньор на клуб „Славия“, както и за нея приживе. Рупкина сподели, че той е бил прекрасен човек и освен нейн съпруг е бил и добър приятел.

Носителката на орден „Кирил и Методий“ и почетен гражданин на Бургас сподели още, че е посветила и песен на коронавируса, въпреки че в началото не мислела да го възпява, защото това е вирус, който носи злина на хората.

"Направих я вчера. Не мислех да го възпявам, защото това е един вирус, който носи злина на хората. Ние сме българи – много яки и разбира се ще трябва да преодолеем тази трудност, да оцелеем, да го победим. Трябва да го направим“, призова народната певица и благодари на хората, които стриктно изпълняват мерките и прикани да си помагаме.

Снимка: БГНЕС

На място на улица "Любен Каравелов" в столичния център да чуят поздрава се отзоваха три пожарни на първа районна служба на ПБЗН. „Поласкани сме от поздрава на Янка Рупкина. Това ни даде сили", каза един от пожарникарите.

В края на срещата ни Янка Рупкина обеща, след като всичко се върне към нормалния си ритъм, да зарадва българите с концерт.

Снимка: БГНЕС

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама