Бербатов обори критиките, че е бил „мързелив“ на терена

15:05, 03 май 20 / Спорт 25 2714 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Голмайстор номер 1 историята на българския национален отбор Димитър Бербатов опроверга твърденията, че бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън не е харесвал стила му на игра и е поискал от него да тича повече по време на мачовете. „Той бе страхотен с всички, знаеше как да подходи към всеки индивидуално - с някои бе мек, с други по-строг. Дори никога не ми каза, че трябва да променя играта си. Това беше хубаво. Той ми имаше доверие“, сподели Бербатов в интервю за ВВС, цитирано от БГНЕС.

Григор Димитров: Липсваш ми, тенис!

39-годишният бивш нападател на ЦСКА, Байер Леверкузен, Тотнъм, Фулъм и Монако често бе критикуван, че е "мързелив" на терена и не се раздава достатъчно за отбора си. „Всеки има различен стил на игра. Понякога изглеждаше сякаш не съм в мача, но в същото време аз сканирах терена за свободни пространства, в които да се позиционирам. Някои хора не го разбират, но ако имаш хитра мисъл, дори и да си бавен физически, пак си бърз. Можеш да се позиционираш по-добре и да помогнеш повече на отбора си. Аз тичах в главата си. И когато виждах съотборник в по-добра позиция, винаги му давах топката. Никакъв егоизъм. В края винаги печелим или губим заедно. Моят стил на игра понякога плашеше хората, но всъщност носеше резултати“, коментира българинът.


Снимка: БГНЕС

Когато преминах в Манчестър Юнайтед, си казах, че най-накрая съм успял. За това бях работил през целия си живот. Бях щастлив, но се притеснявах като дете. Понякога това може да ти попречи да покажеш най-доброто от себе си. Знаех, че с трансфера ще разочаровам феновете на Тотнъм, но аз следвах своя собствен път и знаех, че ако пропусна тази възможност, няма да получа друга такава. Така е във футбола“, допълни Бербатов.

Кубрат Пулев: Надявам се на сблъсък с Джошуа до края на годината

Той призна, че е възможно да продължи кариерата си във футбола като треньор. „Няма да е лесно. Всички футболисти си мислят, че ще станат страхотни треньори, но това е много далеч от истината. Вече имам А лиценз и по-късно тази година се надявам да получа и Про лиценз. Никога не се знае. Предпочитам да съм подготвен за бъдещето, каквото и да е то. За момента обаче прекарвам повече време със семейството си“, сподели Бербатов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама