Станишев: Трябва сериозно да се мисли за икономически антикризисен щаб

09:15, 04 май 20 / Политика 25 1871 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Мерките на правителството в здравен аспект бяха успешни. Това личи по броя на заразените. В сравнение с другите европейски страни виждаме, че сме доста по-добре. Големият въпрос е за икономическите и социални мерки. За тях, според мен, няма достатъчна комуникация. Това заяви евродепутатът и лидер на ПЕС Сергей Станишев пред Нова телевизия.

Не е ли време да се създаде Икономически кризисен щаб?

Според него трябва сериозно да се мисли за икономически антикризисен щаб, защото са нанесени тежки щети върху икономиката. Той смята, че броят на фирмите, които могат да се възползват от мярката 60/40, е доста ограничен.  "Това изисква широка дискусия и национално съгласие. Моето мнение е, че когато има такава криза, хората очакват политиците да си говорят. Правителството може да направи много повече, за да постигне това съгласие и да привлече повече експерти", заяви Станишев. Той посочи, че много българи са обеднели заради кризата, а на значителен брой граждани доходите са намалели.

"Ролята на опозицията винаги е деликатна в тези сутиация. Мисля, че БСП направи правилното, подкрепяйки мерките. Оттам нататък, мисля, че опозицията трябва да пази някои основни принципи, тъй като имаше залитания. Очертава се край на извънредното положение, а това означава нормална работа на парламента. Той е мястото, на което правителството трябва да представи своите идеи и да се срещне с представители на всички партии", смята евродепутатът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама