Гърция мести стотици мигранти заради риск от коронавирус

09:59, 04 май 20 / Свят 25 2425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гърция ще премести стотици мигранти от лагер на остров Лесбос на континенталната си част. Това бе съобщено по-рано днес от източници на правителството и полицията, цитирани от Ройтерс.

Европейският съюз поиска от Гърция да премести от пренаселените лагери на островите мигрантите, които имат най-голям риск от зараза с COVID-19.

Гърция затвори втори бежански лагер заради мигрант с Covid-19

От Гърция опонираха на идеята да преместят всички на континенталната част на страната и изтъкнаха като мотив, че в лагерите няма случай на коронавирус, но пък за сметка на това, в континенталната част на страната има.

Днес ще бъдат преместени 395 души от лагера „Мория“, които е разположен в източната част на Егейско море.

Към момента, броят на жертвите вследствие на коронавирус в южната ни съседка продължава да расте. 76-годишна жена е починала вчера, а броят на жертвите на COVID-19 достигна 144 души, предава Дир.бг.

За последното денонощие са установени шест случая на заразени с коронавирус, с което броят на болните е достигнал 2626 души.

37 заболели са на апаратно дишане, а 78 са изведени от интензивните отделения.

Гърция регистрира значително по-малко жертви на новия вирус в сравнение с други държани от ЕС, което според местните власти се дължи отчасти на налагане на ограничителни мерки още на 23 март.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама