Ким Чен Ун с медал от Русия

11:56, 05 май 20 / Свят 25 2508 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Ръководителят на КНДР Ким Чен Ун беше награден с юбилеен медал „75 години от Победата във Великата Отечествена война 1941-1945 г.“ за приноса му за увековечаване на паметта на загинали и погребани съветски граждани в републиката, съобщи руското посолство в КНДР във Facebook.

Ким Чен Ун се появи публично след 20 дни отсъствие

„В съответствие с указ на президента на Руската федерация, председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен Ун беше награден с юбилейния медал „75-та годишнина от Победата във Великата Отечествена война 1941-1945 г.“ за големия си личен принос за увековечаване на паметта на загиналите и погребани в КНДР съветски граждани и загрижеността относно съхраняване на гробовете и паметниците на съветските воини в Корейската народно-демократична република“, се казва в доклада, предаде Dariknews.

Български посланик в Северна Корея: Смятам, че Ким Чен-Ун има здравословни проблеми

Отбелязва се, че на 5 май руският посланик Александър Мацегора е връчил медала на външния министър на КНДР Ли Сон Гвон. Те са провели и кратък разговор, по време на който са затвърдили ангажимента си да продължат усилията за изпълнение на споразуменията, постигнати от лидерите на двете държави във Владивосток през април 2019 г., насочени към развитие и укрепване на сътрудничеството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама