Слави Трифонов: Не оставам с впечатление за компетентност на правителството и премиера

13:06, 05 май 20 / Политика 25 2482 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

"Не оставам с впечатление за компетентност на сегашното правителство и премиера. Според резултатите те са под всякаква критика". Това каза телевизионният водещ Слави Трифонов пред БНР.

По думите му, "когато има цели и те са изпълнени, хората ще са спокойни, че някой се е погрижил за тях".

Според него ефектът от появяването всеки ден на ръководителя на щаба ген. Венцислав Мутафчийски е да се чувства обществото като в казарма. "Ген. Мутафчийски е преди всичко лекар и Хипократовата клетва е по-важно и много по-градивна от клетвата на един войник. Да даваш живот и здраве е много по-специално и важно от това да носиш смърт - каквото правят военните. Така че генералът се е объркал! Хареса му да е с униформа, хареса му да издава заповеди, но трябва да е щастлив, че е лекар!". 

Трифонов коментира думите на премиера Бойко Борисов, че някои "тулупи" спят до късно и после пишат коментари срещу него в социалните мрежи: "Човек, който задава неудобни въпроси, за премиера е тулуп" и добави: "Да, аз съм тулуп". Според него медиите в извънредното положение са се държали като "мисирки" или като "тулупи".

Слави Трифонов прогнозира, че гневът на много хора, които са останали без работа, тепърва ще има "ясен дефект в извънредната ситуация, който ще касае всеки гражданин и тогава ще стане ясно дали това си е струвало, дали е било правилно, дали е трябвало да има такова отношение - като на овчар към стадо, каквото беше на поведението на министър-председателя и на правителството. Това тепърва ще става ясно".

Снимка: БГНЕС

"Този микроскоп, който представлява това извънредно положение, ще покаже всички дефекти, а той ясно ги показа - и на здравната система, и на нас като спазващи правилата, и на хората, които ни управляват. Изводите тепърва ще стават ясно", коментира Трифонов.

"Мисля, че армията е добра, но генералите не стават!", каза Трифонов и уточни, че обществото се е справило добре и е показало, че е отбор.

"Българинът даде добър урок на управляващите, че може да е организиран, а те издават хаотични заповеди"

По думите на Трифонов е имало злоупотреби с извънредното положение и политическата класа е показала, че работи заедно. "БСП работеха заедно с ГЕРБ, когато ставаше думи за субсидии и пари. Нямат основание БСП да се сърдят! Те подкрепиха Бойко Борисов и ГЕРБ, което ги прави същите - те са от едната страна на една монета".

В отговор на въпрос за информациите за дарения от политици, Трифонов разказа, че преди време, когато започнал да има повече, отколкото му е нужно, решил да помага, без да го демонстрира:

"В крайна сметка разбрах, че подкрепата е подкрепа, независимо дали се демонстрира това, или не. Човек, който в такава ситуация спонсорира, финансира и дарява, постъпва правилно, защото помага за спасяването на живота на други хора".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама