Фенове на "Левски" с молба към Борисов и въпроси към Божков

14:15, 05 май 20 / Спорт 25 2711 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Четирите най-влиятелни организации на привържениците на "Левски" - НКП на „Левски“, „Ултрас Левски“, „Тръст Синя България“, „Сдружение Сини сърца“ изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов. 

Основното им искане е да се даде възможност на предишния спонсор - букмейкърската компания 7777.bg, да продължи да финансира клуба. Според тях в противен случай единственият изход той да не фалира, ще бъде пряко държавно финансиране, което не е приемливо.

Те призовавт Борисов за спешни мерки, защото "ако в рамките на две седмици няма реално решение на проблема, футболистите вече ще могат да разтрогват договори, да напуснат отбора и да заведат дела срещу футболния клуб" и предупреждават, че такъв катаклизъм нито публиката, нито администрацията ще могат да спрат.

Сините фенове пишат, че "Левски" няма нужда от привилегии или подаяния, но припомнят, че в последните години министър-председателят и правителствата му са помагали на много футболни клубове и сега е моментът към "Левски" да се прояви същата солидарност.

Снимка: БГНЕС

Междувременно привържениците на клуба се обърнаха и към мажоритарните собственици на отбора Георги Попов и Васил Божков с няколко въпроса:

  1. Смятате ли в бъдеще да останете мажоритарен собственик и да осигурявате средства за отбора, отговарящи на Вашите стандарти?
  2. Имате ли възможност и намерение да издържате частично клуба?
  3. В процес ли сте на намиране на друг собственик – Ваш партньор, голям рекламодател или международна компания, отговаряща на милионната армия от хора, подкрепяща „Левски“?
  4. Готови ли сте да прехвърлите акциите за управлението – на клуба, на ветераните или на привържениците?

И в двете писма сините фенове отбелязват, че през последните месеци привържениците на "Левски" са успели да съберат стотици хиляди левове от дарения, SMS-и, продажби на спортни артикули, билети и сезонни карти, но "този героизъм не може да продължи безкрайно и ежемесечните разходи, задълженията и заплатите на футболистите не са по силите на никоя публика".

 

1 200 000 лв., беше разпродаден цял стадион дори за мач, който щеше да се играе без зрители…

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама