Ген. Мутафчийски: Днес воините отново са на предния фронт

09:33, 06 май 20 25 3346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ген. Венцислав Мутафчийски поздрави за Гергьовден армията и медиците от всички пет болници и два санаториума от семейството на ВМА.

"Честит Ден на храбростта и празник на Българската армия! На 6-и май скланяме глави в знак на признателност към всички доблестни български воини, пожертвали живота си за свободата и независимостта на България!", написа във Facebook ген. Мутафчийски.

Той изтъкна, че днес воините отново са на предния фронт, но в болниците, изправени пред новото предизвикателство COVID-19.

Отбелязваме Гергьовден - Ден на храбростта и празник на Българската армия

Генералът благодари на всички служители, част от голямото семейство на ВМА – включващо пет болници и два санаториума, за предаността и неимоверните усилия, които полагат в тези времена на тежки изпитания.

"В Деня на храбростта заслужена почит отдаваме и на военномедицинските екипи, които изпълняват мисии зад граница и които винаги са получавали отлична оценка за представянето си. Това е изключителен атестат за високия рейтинг не само на ВМА, но и на Българската армия сред международните ни партньори. Стъпвайки на надвековните традиции на българската военномедицинска служба, няма как да не отправим поглед и в бъдещето. А там са нашите курсанти, които се обучават по специалността „Военен лекар“ и вече трета година показват завидни резултати", написа още той.

"Честит празник на всички! Бъдете здрави, бъдете храбри и отговорни! Честит празник и на всички, които днес празнуват своя имен ден! Носете името си с гордост!", завърши началникът на ВМА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама