Прибраха се българите, които бяха блокирани на летище в Париж

15:10, 07 май 20 25 2959 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Самолетът с българите, които бяха блокирани на парижкото летище „Шарл де Гол”, кацна в София, съобщи Nova.

Разходите по връщането им в България са поети от авиокомпанията превозвач, съобщиха по-рано от Министерството на външните работи. На летището в София ги очакваха линейки.

Групата от 73-мата български граждани - сезонните работници в земеделието, пристигна във Франция на 5 май. Те обаче не бяха допуснати да влязат в страната.

Екипът на посолството ни в Париж оказа пълно съдействие на съгражданите ни, които не бяха допуснати на територията на Франция заради ограничителните мерки в страната, свързани с коронавируса. Завеждащият консулската служба Милена Узунова беше на летището, заедно с групата българи, вчера, както и днес до тяхното качване на борда на самолета, съобщават от МВнР. 

70 българи са блокирани на летище в Париж

Отново призоваваме българските граждани да не предприемат пътувания от чужбина към България или от България към чужбина, освен ако не е абсолютно наложително! Припомняме, че от 17 март във Франция не се допускат чуждестранни граждани, а на 8  април бе обявено, че се забранява и влизането на сезонни работници.

Позволява се на френските граждани и граждани на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Великобритания заедно със съпруг/съпруга и децата им да влязат във Франция, за да достигнат до дома си, ако имат разрешение за пребиваване.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама