Експерт: 47% от хотелите са готови да намалят цените за лятото

09:50, 07 май 20 25 2044 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

47% от хотелите у нас казват, че ще намалят цените за летния сезон. Има жестока конкурентна борба.  Ще видим различни маркетингови стратегии и трикове. Туризмът ни стои стабилно. Това заяви Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма в ефира на bTV.

Kъм момента има ограничения за груповите пътувания, но не и за индивидуалните. Според него 14% от местата отчитат същите посещения спрямо миналата година.

„Днес в страната работят 5860 хотела. Инфраструктурата не е отнесена от цунами. Имаме запазена база и персонал. Кафемашините са на същото място“, подчерта Драганов.

Снимка: CanstockPhoto

По думите му българите регистрират около 20 млн. пътувания годишно. Според него хората искат да пътуват и ще продължат да го правят, което пък ще предразположи да има летен сезон.

Драганов обясни, че бизнесът ще трябва да се спаси от съдебни дела. За пример даде Австрия където граждани съдят хотели за това, че са допуснали някой да се зарази с коронавирус.

„Ето защо казваме, че кризата е полезна за туризма. Години обясняваме, че в съседни страни има безплатни чадъри и шезлонги. У нас няма да бъдат безплатни при тези договори и условия“, уточни той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама