Банкси изрази уважение към здравните служби с нова творба

11:35, 07 май 20 / Любопитно 25 2120 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ново произведение на изкуството на Банкси, изразяващо уважението на художника към здравната служба на Великобритания, украси болница. По този начин той показа своята почит към медици, борещи се с пандемията на коронавирус във втората най-засегната държава.

Уличният художник публикува и изображение на произведението в Instagram. От него се вижда момче в работни панталони, което си играе с фигурка на медицинска сестра с мантия на супергерой.

Единственият цветен елемент в художественото произведение - озаглавено „Game Changer“ - е червеният кръст на униформата на медицинската сестра, а изоставените фигурки на Супермен и Батман лежат в кошница до момчето.

"Благодарности за всичко, което правите”, пише в бележка на художника към служителите в болниците. Банкси също така изразява надеждата, че неговата творба ще ободри малко обстановката в болничното заведение, макар и рисунката да е черно-бяла.

"Окачена на стена на коридор в болница в Саутхемптън в Южна Англия, платното от един квадратен метър ще бъде изложено на показ, когато бъдат премахнати мерки за блокиране", заяви говорител на Банкси.

По-късно ще бъде пуснато за продажба на търг за събиране на пари за благотворителни организации, свързани с Националната здравна служба на страната (NHS).

Официалният брой на смъртните случаи на COVID-19 на Великобритания тази седмица изпревари мрачната статистика в Италия с повече от 32 000 смъртни случая, което нарежда Острова на второ място в класацията след САЩ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама