От 13 май пада забраната за екскурзии

13:15, 07 май 20 25 8409 Шрифт:
Редактор:

От 13 май ще отпадне забраната за осъществяване на пътувания с цел туризъм, за малки хотели, къщи за гости, които отговарят на ограниченията и изискванията. Това заяви министърът на туризма Ангелина Ангелкова пред журналисти, предаде репортер на TOPNOVINI.BG.

Според нея, летният сезон засега, макар и с много неизвестни, се очаква на започне на 1 юли. От 1 юни плажовете ще бъдат готови, разчитаме на българския туризъм, обърна се Ангелкова към родния турист да предпочете страната ни за почивка това лято.

Ангелкова допълни, че много сериозен ще е дебатът за предплатените почивки, като там се чакат предписанията от ЕК, които да бъдат приложени и у нас. "Другото основно предложение е свързано с категоризацията на местата за настаняване и хранене. Поискахме да има удължаване с едногодишен срок. Здравето на хора е най-важно, но ние искаме да сме подготвени. Смятаме, че това удължаване е резонно", каза още тя.

Безплатни чадъри и шезлонги това лято

"Дали сме правна възможност концесионерите да получат до 100% от концесионната такса, ако предложат безплатни чадъри и шезлонги. Това ще бъде ясно разписано в закона и след това с всеки отделен анекс ще бъде обективирано. Отделно от това правилата, които сме изработили, задължително капацитетът ще бъде по-малък. Там, където са безплатни шезлонгите, е нормално да се случва", съобщи Ангелкова.

"Чартърните полети от Германия са от 14 юни нататък, нямаме отменени резервации след 14 юни. Работим с изключително много неизвестни", завърши Николина Ангелкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама