Москва остава под карантина до 31 май

18:03, 07 май 20 / Свят 25 1911 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Властите в Москва удължиха карантината в столицата до 31 май.

Всички предприятия в сферата на търговията, образованието, културата, спорта и услугите ще останат затворени до 31 май. Това заяви столичният кмет Сергей Собянин.

Русия очаква втора вълна на вируса през есента

"Временните ограничения за функционирането на търговията, общественото хранене, услугите, културата, образованието, спорта и други непроизводствени индустрии, както и режимът на самоизолация на гражданите ще бъдат удължени до 31 май 2020 г.", написа кметът в блога си.

Московският кмет отбеляза, че е рано да се от варят театри, спортни съоръжения и ресторанти.

„Само работниците, чието присъствие в работилници, офиси и на строителни площадки е необходимо по технологични причини, могат да се върнат на работните места“, предупреди Собянин.

От 29 март в столицата е въведен режим на самоизолация за всички жители. Напускането на дома е разрешено само в случаите на необходимост от спешна медицинска помощ и други заплахи за живота и здравето, пътуване до работа, пазаруване в най-близкия магазин, разходка на животни на разстояние не повече от 100 м от дома и изхвърляне на боклука, предава БГНЕС. От 22 април пътуването в градския транспорт е възможно само с наличието на цифров пропуск с прикрепена към него транспортна или социална карта, като проверката на пропуска се извършва автоматично.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама