Големите кавички на седмицата (4 - 8 май)

10:00, 09 май 20 / Големите кавички 25 3812 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Екипът на ТОПНОВИНИ подбра най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица. 

Големите кавички на седмицата (27 април - 1 май)

„Както виждате ген. Мутафчийски е жив и здрав. Щабът никога не е разформирован“.

„Звъня му (бел. ред. на Мутафчийски) в 6:20 и му викам Айде бе, колко ще те чакам? Той ми вика: Бръсна си главата, че ще ме дават по телевизията.“

„Докато некои тулупи спат до обед и после ми пишат постове и ми задават въпроси“.

„Едни безделници само пишат и ме провокират и аз им се връзвам.“

„Един от най-добрите ми приятели да напише заглавие - "Убиха генерала".“

„Без заплата го правя това. Без събота, без неделя.Без заплата.“

„Никога не съм си позволил на чужд труд да си припиша заслуга“.

„Щабът не е неправителствена организация - това са най-добрите експерти. Назначих и опозиция  - Медицинският съвет.“.

„Трябва да си изпере униформата. Те се перат униформите, не знаете ли? Дезинфекцират се“.

„Аз си имам тука едно сакенце, дето го дезинфекцирам, пръскам го постоянно. Само с него, че и без това, викам, ще се скапе“.

„Ето днеска работят планините“.

„Ако има успех, ще бъдеме всичките щастливи, ако има загуба, ще е само моя!“

Част от изказването на премиера Бойко Борисов, след като стана ясно, че спират редовните сутрешни брифинги на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

"Мисля, че армията е добра, но генералите не стават!...Българинът даде добър урок на управляващите, че може да е организиран, а те издават хаотични заповеди...Имам основания да се съмнявам дълбоко в ефективността на това извънредно положение... Според мен то не донее ефективност заради непрофесионалното и хаотично отношение на властимащите...Ген. Мутафчийски е преди всичко лекар и Хипократовата клетва е по-важно и много по-градивна от клетвата на един войник. Да даваш живот и здраве е много по-специално и важно от това да носиш смърт - каквото правят военните. Така че генералът се е объркал! Хареса му да е с униформа, хареса му да издава заповеди, но трябва да е щастлив, че е лекар!". Думи на телевизионния водещ Слави Трифонов за ефективността от наложеното извънредно положение и мерки за справяне с коронавируса.

Ще припомня само, че клипът в Съдебната палата не беше разпространен от официозите веднага след излизането му в интернет, защото по това време вниманието на публиката беше ангажирано с постановката "коронавирус в съдебната система", по думите на главния прокурор. Спомнете си как преди няколко седмици г-н Иван Гешев публично ме обвини, че нося отговорност за извършените злоупотреби при разпределението на делата, при положение че в одитния доклад не съществуват абсолютно никакви данни за осъществени злоупотреби.

Лъжата смятам, че може да се пробие само с истина и затова поисках публикуването на доклада. "Оскар"-ът за главна роля в този сценарий обаче заслужава правосъдният ни министър г-н Кирилов. Според него в доклада има сигнали за разпределение на дела от "действително странни места по света и достъп от екзотични острови". Това, което ме учудва, защо все още не е сезирал главния инспектор г-жа Точкова, за да провери тези сигнали. Във връзка с това категорично заявявам, че твърденията на министъра не са факт. Хората обаче останаха с усещането, че в този доклад се съдържат данни за огромни злоупотреби с техните права, благодарение на "клоаката", в която се е превърнало медийното ни пространство...

Режисираният скандал с оповестяването на манипулирана информация за данните в одитния доклад бе последван от грозното и пошло "активно мероприятие" в Съдебната палата, което е дело на същите сценаристи. Целта е да спечелят общественото мнение на своя страна, за да ме отстранят. По метода на натрупване на публиката един след друг се прожектират кадри за "греховете" на Лозан Панов, за да накарат хората да повярват, че всички са маскари. Тезата на сценаристите, подкрепена със скалъпени от самите тях доказателства, е, че Върховният ни съд има председател, който манипулира разпределението на делата и ги лишава от справедливост. Нещо повече! Този човек няма елементарен морал, вижте как е превърнал храма на Темида в "истински бардак" и час по-скоро трябва да се премахне. Ето в такава държава живеем!". Думи на председателя на ВКС Лозан Панов в интервю за "Дневник" във връзка с отнемането на стопанисването на сградата на Съдебната палата.

"Обществото се нуждае от лидери, които да създават у хората усещането за сигурност, а не да всяват страх и паника. Дефицитът в управлението е по-голям, отколкото дефицитът в парите. Диалогът беше единственото средство, с което можеше да се излезе най-безболезнено от тази криза. Трябваше да се намери политическият консенсус. В момента изживяваме много тежка политическа конфронтация. Премиерът казва някакви реплики, президентът отговаря, опозицията недоволства от всички действия на правителството. Това показва, че обществото няма доверие в сегашното управление". Така председателят на управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов коментира отношенията на институциите у нас в условията на кризата с коронавируса. 

"България абсолютно не е правова държава, тя се управлява от хунта в момента. Докато ми се случи това не го вярвах, виждах разни неща, но не вярвах, че това е истина...

Знаете ли - навремето мутрите какво правеха? Има проблем, идват, казват "Ще ти помагаме, ще решим проблема, плащай. След това почват да те пазят, казват "Дай ми част от бизнеса", ако откажеш - идват с бухалките и унищожават всичко. Съвременните мутри какво казват - "Ще решим проблема, трябва да ни плащаш". После казват "Давай бизнеса" или идват с бухалките. Вече бухалките не са прътове и вериги, а бухалките са прокуратура, ДАНС и НАП...

Сега мутрите действат като през 90-те. Държавата е с бухалката. Борисов е общото между онези и тези мутри - беше и тогава, и сега. Различното е Пеевски - тогава го нямаше, сега го има. Той дърпа конците в сянка. Да не би аз да съм назначавал Гешев за прокурор...

Талибанът Гешев и слугите му разрушават световно културно-историческо наследство. Да водиш, да пипат некомпетентни хора и да хвърлят с чували - то ще погине". Думи на бизнесмена Васил Божков във връзка с обвиненията срещу него и дйествията на институциите у нас.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама