Английските Лига 1 и Лига 2 няма да бъдат подновени

13:35, 08 май 20 / Спорт 25 2408 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед и собственик на третодивизионния Салфорд Сити Гари Невил заяви, че почти сигурно, сезоните в третото и четвъртото ниво на футбола в Англия, няма да бъдат подновени заради пандемията от коронавирус, предаде БГНЕС.

Ръководителите на футболната асоциация на острова са твърдо решени да завършат кампаниите във Висшата лига и Чемпиъншип през лятото. Въпреки това, Невил споделя, че това няма как да се случи с останалите две професионални дивизии на Острова.

Кои футболни първенства са най-близо до подновяване на мачовете?

"Знаем какви мерки предприемат Бундеслигата и Висшата лига, за да е възможно отново да се играят мачове. Това струва много пари и няма как да се случи с Лига 1 и Лига 2. Говорим за инвестирането на милиони паунда за изпълнението на здравните протоколи, осигуряването на неутрални стадиони, всичката логистика, хотели - това са огромни разходи. Лига 1 и Лига 2 не могат да ги финансират, клубовете няма да го направят", обясни Невил.

"Има и допълнителни усложнения, като това че договорите на 50 процента от играчите в Лига 1 и Лига 2 изтичат след два месеца и клубовете няма да искат да им плащат допълнително. Няма да има фенове по стадионите, а клубовете ще трябва да плащат на играчите пари за изигран мач и различни бонуси. Клубовете нямат тези пари. Единственият вариант сезоните да бъдат довършени е ако Висшата лига финансира това, но в момента дори те не са в много добра позиция, така че надали това ще се случи", допълни анализаторът на Скай Спортс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама