"Демократична България" дарява на Столична община мобилно приложение

15:35, 08 май 20 / София 25 2306 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Убедени сме, че дигитализацията ще превърне София в по-ефективен, по-гъвкав, по-прозрачен и по-удобен за гражданите и бизнеса град, затова предлагаме на Столична община (СО) да приеме от „Демократична България – обединение“ дарение на софтуер vote.sf., съобщиха от партията.

Мобилното приложение позволява двупосочна комуникация между дадена организация и потребителите, а всеки инсталирал vote.sf на мобилния си телефон ще може да получава актуални новини, да следи активни кампании, да получава известия и да изразява предпочитанията си по актуални въпроси.

Малина Едрева: "Демократична България" използва мащабната информационна платформа на София за личен пиар

Чрез него служителите от всички структури и звена на централната и районните администрации на СО ще могат да участват в провеждане на гласувания, анкети и допитвания, а общинските съветници ще могат да гласуват присъствено (или неприсъствено) при вземане на решения в постоянните и временни комисии на Столичния общински съвет (СОС), както и при участието им в работни групи, комитети и други колективни формирования, свързани с работата на общината.

Обучението на администраторите на приложението от СО и СОС, както и неговата поддръжка за периода на използването му също ще бъдат изцяло за сметка на дарителя и напълно безплатни за СО, СОС и всеки друг ползвател от СО. 

Дарението е логично следствие от ангажимента ни да работим за дигитализацията на Столична община, поет от Демократична България към гражданите на София още по време на предизборната кампания на последните местни избори. Проявления на същия ангажимент са и предложената от нас още в края на миналата година Стратегия за дигитализация на СО, създадената по наша инициатива към СОС Работна група по дигитализацията, както и редица други наши предложения, целящи да доближат работата на общината до съвременните дигитални стандарти.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама