Рашидов вече съжалява, че е номинирал Банов за министър

10:36, 10 май 20 / Политика 25 4104 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Случващото се с дома на великия скулптор Андрей Николов – Червената къща е престъпление. Червената къща е моя кауза. Министерството на културата преминава всякакви граници. Ще уведомя премиера. Не разбирам за какво е това министерство. Седят едни хора и деребействат, коментира в ефира на БНТ председателят на парламентарната Комисия по култура и медии и бивш министър на културата Вежди Рашидов.

Няма по света къща на творец, която да се дава под наем с дебати и то антибългарски”, отбеляза Рашидов. 

Снимка: БГНЕС

Министерството мина границите. Този път аз влизам в играта и ще участвам в нея, защото духът на Андрей Николов трябва да се успокои. Това е неговият дом, той го е дарил – тази къща трябва да стане музей”, категоричен е Вежди Рашидов. Според него е време да бъде зададен въпросът – на българската култура ли служи министерството или на някои интереси.

Единствено премиерът има правото да иска оставката на Боил Банов. Предстои ми сериозен разговор с него”, обяви Рашидов и подчерта, че е направил грешка с номинацията на Боил Банов за министър и съжалява за това. По думите му много хора от Министерство на културата трябва да си идат.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама