Григор Димитров на 29 - от „осанна“ до „разпни го“

09:00, 16 май 20 / Спорт 25 2942 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Днес рожден ден празнува най-добрият роден тенисист в историята - Григор Димитров. Мненията за него у нас обаче са от „осанна“ до „разпни го“. Когато печели, сякаш всички се гордеем с „нашия Гришо“, когато обаче не иска да играе за националния отбор, вече не ни е толкова симпатичен.


Снимка: БГНЕС

Безспорно обаче 29-годишният Григор Димитров е повод светът да говори за България. Успехите му на корта започват още като юноша, когато печели Уимбълдън и Откритото първенство на Австралия. Като професионалист най-добрите му резултати в Големия шлем отново са на тези два турнира - той беше полуфиналист в Мелбърн през 2017 г. и на Уимбълдън от 2014 г. На Откритото първенство на САЩ е достигал най-много до осминафиналите. Най-голямата му титла обаче идва в края на 2017 г., когато печели финалите на ATP в Лондон, където побеждава най-добрите осем тенисисти за сезона. До момента Григор има осем титли на ниво АТР. Той спечели и у нас, триумфирайки на Sofia Open в началото на февруари 2017 г., побеждавайки на финала Давид Гофен. С цялостното си представяне Григор Димитров заслужи рекордното трето място в световната ранглиста през 2017 г.


Снимка: БГНЕС

Тема номер 1: Любовният живот

Григор Димитров не обича да говори за личния си живот, но световните медии харесват тази тема. Много често за това се говореше дори повече, отколкото за резултатите му на корта. В истински хит се превърна връзката му с певицата Никол Шерцингер, която е с над 10 години по-възрастна от него. В България отношенията между двамата станаха повод за развихряне на народното творчество в социалните мрежи, където се роди следната сентенция: „Когато Гришо губи, губи само за себе си. Когато целува, целува за цял народ“. А след раздялата им популярни станаха шеги от рода на „общото между мен и Никол Шерцингер е, че и двете имаме бивши гаджета от Хасково“.


Снимка: БГНЕС

Връзката на Гришо и Никол дори стана повод певицата да посети България. През 2017 г. тя обиколи културните забележителности в София. Григор дори разкри какво най-много я е впечатлило у нас: "Може би църквите, доста обиколи. Боянската, със сигурност, както знаете". Тя дори пусна своя снимка пред Боянската църква, с която отпразнува 3 милиона последователи в Instagram.

Сред "завоеванията му" извън корта беше и тениситката Мария Шарапова. Сред най-любопитните моменти от нея беше завихрилият се малък скандал между Мария и друга голяма тенисистка – Серина Уилямс. Тогава втората обвини българина за човек с каменно сърце, а приятелката му веднага я посъветва да не говори, след като ходи с човек, който е с две деца и се развежда заради нея. Така и не стана ясна причината за раздялата ѝ с нашия човек.


Снимка: БГНЕС

Най-добрите мачове

По повод рождения ден на Гришо ви представяме части от някой най-запомнящите се негови мачове, по време на които всички сме се гордели, че е българин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама