"Залата на славата": Лили Игнатова на 55 – историята на една Пепеляшка

09:30, 17 май 20 / Спорт 25 8315 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Рожденичката днес Лили Игнатова е едно от златните момичета на България. Нейна треньорка е легендарната Нешка Робева. Лили оставя в историята с това, че е единствената състезателка по художествена гимнастика два пъти носител на световната купа – през 1983 г. в Белград и през 1986 г. в Токио. Има 19 златни, 12 сребърни и 2 бронзови медала от европейски, световни първенства и Световната купа с различните уреди и в многобоя.


Снимка: БГНЕС

Самата Лили призна в свои интервюта, че и до днес сънува кошмари, свързани с гимнастиката. „Качвам се на кантара и виждам с ужас, че съм качила тегло. Затова не искам да чувам за диети“, обясни тя. „Знам цената на успеха. Особено цената на големия успех - тя е страшна. Всяко нещо в нашия живот си има цена. И човек трябва да си прави сметката дали може да я плати“, разказа тя пред eva.bg.

След раздялата ѝ с нежния спорт тя създаде собствено студио за пластика и танци, посрещнато от публиката с огромен интерес – като истинско явление. През 1988 г. се снима във филма „АкаТаМус“, където изпълнява ролята на Агнеса. По нейна идея са създадени и два спектакъла - „Орфей и Евридика“ и „Легендата“. През 1999 г. Лили Игнатова е избрана за член е на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика. През есента на 2000 г. създава своя собствен клуб LILI SPORT.


Снимка: Facebook / Lili Ignatova

Личната история на Лили Игнатова пресъздава приказката за Пепеляшка и принца. В началото на 90-те години тя се омъжва за маркиз Пиеро Жиралди. Двамата се запознават във ваканционния комплекс „Слънчев ден“, на който той е арендатор по това време. Три години по-късно двамата сключват брак и се установяват да живеят в Банкя в резиденцията на Масако Оя, с която маркизът има общ бизнес. Няколко месеца след сватбата им маркизът е арестуван. През 1994 г. Жиларди получава два последователни инфаркта и умира. И така приказката приключва.

Тя споделя, че смъртта на съпруга ѝ е била огромен шок за нея. „Оказах се в една житейска ситуация, за която не бях подготвена. Живеех насън, казвах си: това не може да се е случило. Защо точно на мен? Измина време, докато разбера простата истина, че след като си изгубил някого, имаш два пътя: или да живееш с миналото си, или да вървиш напред. Тази истина беше разтърсваща за мен. Разбрах и още нещо: грешката, която правим всички, е, че се мислим за безсмъртни. Трупаме пари, коли, вещи, отлагаме човещината за утре, като че ли ще живеем безкрайно. Осъзнах и простата истина, че трябва да съм благодарна и да се радвам на това, което имам, защото не знам утре какво ме чака“, разказа Лили. От втория си съпруг тя има две деца.

Драматичните промени в живота на човека или го смазват, или го пречистват. Зависи от посоката, в която поема. Промяната може и да те озлоби, но може и да те накара да премислиш нещата. Да направиш своята равносметка, да видиш докъде е твоята вина за случилото се“, сподели златното момиче. Лили подчерта още, че откакто не е в „светлината на прожекторите“, е срещнала много повече истински хора.


Снимка: Facebook / Lili Ignatova

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Ambinia 00:54, 24 мар 23

Mammography is useful for evaluation of palpable lesions, particularly in those over 35 azithromycin for chlamydia Snoopy mEjkVzshCGrvBbmZo 6 5 2022

2 outsisket 18:39, 11 фев 24

priligy prescription Chronic heart failure is a late complication of sickle cell disease

3 Abanciata 21:31, 26 фев 24

44 However, the palliative effects on CAS have typically been short lived, and prolonged use is associated with significant side effects such as furthering catabolic effects on muscle, myopathy, joint disease, hyperglycemia, and hypertension buying cialis online forum According to statistics, there were 500 masters at the level of demigods, 3, 000 at

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама