Трифонов: Властта се е самозабравила, а медиите са слуги

13:50, 12 май 20 / Политика 25 1709 Даяна Дюлгерова
снимка: Вечерно шоу на Слави Трифонов

Шоуменът Слави Трифонов коментира в социалните мрежи телевизионно предаване, в което деца задават въпроси на председателя на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Ето какво написа Трифонов:

„Разбрах, че в неделя БТВ са реализирали предаване, в което деца задават въпроси на ген. Мутафчийски. И веднага ми хрумнаха още идеи за подобни предавания: Жени плетат венци от цветя и ги слагат на главата на ген. Мутафчийски, мъже варят ракия и в знак на уважение към ген. Мутафчийски я кръщават „Генералска ракия“. Или ген. Мутафчийски излиза за работа, пали си колата, но въодушевена група хора го вади от колата и го носи на ръце до работа. Мога и още: Студенти от Художествената академия кандидатстват за „Гинес“, като рисуват портрет на ген. Мутафчийски в размер километър на километър“.

Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов пита аудиторията - кой друг вижда, че в тази ситуация властта абсолютно се е самозабравила и голяма част от медиите са се превърнали в слуги?

„Между другото, докато на брифингите мисирките питат „дали тамянът влияе по някакъв начин на коронавируса“, то едно дете под 10 години е задало следния въпрос на ген. Мутафчийски: „Защо толкова слушате Бойко Борисов – трябва той да ви слуша?!“ Виждате какво пита мисирката, имаща се за журналист и какво пита едно хлапе. Няма как да отсъдим в полза на мисирката, нали? Мисля, че детските въпроси ознаменуват тоталния крах на българската мисирска журналистика“, пише Трифонов.

Ген. Мутафчийски: Невинаги се съгласявам с премиера

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!