Випуск 2020 иска изпращане

14:20, 12 май 20 25 2657 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Хиляди зрелостници от цялата страна се обединиха във Facebook група и писаха до премиера с искане да разреши изпращанията на випуска в училищния двор на всяка българска гимназия.

В него е цитирана заповедта на Министъра на здравеопазването, която допуска посещения на търговски площи на открито и заведения при спазване на определени противоепидемични мерки. Според дванайсетокласниците изпращане в дворовете на училищата при ограничено присъствие само на випускниците и техните преподаватели не би нарушило изискването за социална дистанция.

"Нашето желание е да изпратим уважително изминалите години. Всички ученици преживяхме много трудности през изминалите месеци. Това са последните ни дни в училище, последните мигове като ученици. Завършва един изключително важен етап от нашия живот. Ние се чувстваме дълбоко наскърбени, че съществува възможността за едни да бъде направен компромис, а за други като нас – не, предвид, че нашите искания спокойно могат да се вместят в поетапното премахване на ограничителните мерки. И разбира се, че ако нашето искане се случи, ние ще бъдем безкрайно съобразителни с условията, които бихте ни наложили", пишат още зрелостниците.

"Изпращането не следва да се бърка с провеждането на абитуриентски бал. Всички ние приемаме ситуацията зряло, отговорно, съвестно и разбираме, че абитуриентският бал ще се проведе тогава, когато обстоятелствата позволяват това", се казва още в писмото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама