Евродепутатите ни внесоха поправки в пакета „Мобилност“

17:08, 12 май 20 / Политика 25 2290 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Българските евродепутати са внесли в транспортната комисия исканите от тях поправки в пакета „Мобилност“, заяви за БНР евродепутатът от прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов, който е и член на комисията. Те трябваше да направят това до днес.

Има няколко важни въпроса – най- вече да отпадне необходимостта от връщането на превозното средство на мястото на регистрация, както и да отпадне необходимостта от връщане на водача също“, поясни Витанов.

България моли ЕК шофьорите да могат да почиват в кабините си

Всички български евродепутати работим координирано със страните, които следваме общия подход. Нашата цел е да намерим по-голяма подкрепа сред тези, които изначално не подкрепяха нашите предложения. Новите аргументи са пандемичната криза и новата икономическа обстановка”, заяви евродепутатът.

Евродепутатите ни настояват да се направи оценка на въздействието и чак след това да се предприемат мерки, които да бъдат оздравителни, а не съкрушителни.

Предстои пакетът отново да се гледа в транспортна комисия през юни, а юли да се гласува в пленарна зала. Ако бъде приет, след това трябва да влезе в сила. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама