Спасителна мисия: туризъм

18:25, 12 май 20 / Политика 25 4474 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Депутатите приеха редица мерки, които да подпомогнат туризма по родното море. Министерството на туризма ще отпуска по 35 евро на заета седалка от турист в чартърни полети до България. Това ще важи само за самолети с не по- малко от 100 места.

Първоначалното предложение на ВМРО беше парите да са 6000 евро на полет. В последствие от ДПС настояха държавната субсидия да е на седалка, а не на полет. От БСП също ги подкрепиха с мотив, че трябва да „привличаме туристи, не самолети“.

Снимка: Pixabay

Чадърите и шезлонгите по плажовете ще бъдат безплатни. Допуска се до 50% намаление на цените по концесионните договори. „Цената на плажните принадлежности ще бъде или 0 лв., или ще се колебае от 1,50 лв. до около 3,50 лв. приблизително“, прогнозира Валери Симеонов.

И още. До 13 юли частните съдебни изпълнители няма да работят, няма да се налагат запори на банкови сметки на общини, няма да се начисляват лихви и неустойки по кредити.

Глобите за неспазване на мерките остават

Частните съдебни изпълнители и адвокатите останаха незащитени. Длъжници сме спрямо тези две съсловия“, коментира правосъдният министър Данаил Кирилов и изрази надежда да се намери механизъм те да бъдат компенсирани.

Корнелия Нинова определи мерките като: „Хартиена политика, която няма нищо общо с живия живот“.

Акцент на деня: Танцът на властта

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама