В „Пирогов" вече не приемат пациенти без тест за коронавирус

19:58, 12 май 20 25 2709 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Въведоха нови, по-строги правила в „Пирогов" заради коронавируса. Пациенти без направен тест за COVID-19 не се приемат, а целта е да се ограничи разпространението на вируса сред персонала. Добрата новина е, че вече има 10 излекувани медици от болница „Пирогов", предаде Нова телевизия.

До затягането на мерките се стигна след като десетки медици дадоха положителни проби за коронавирус. От тази седмица всеки пациент, който се нуждае от хоситализация, първо се изследва с PCR-тест.  Когато състоянието на болния е  спешно, той се изолира в буферно помещение и се обгрижва като потенциален заразен с коронавирус.

Снимка: БГНЕС

Плановото лечение на пациентите на „Пирогов" вече започва 24 часа след постъпването им в болница. Приблизително толкова време е нужно, за да излязат резултатите от PCR-тестовете за коронавирус. Ще бъдат изолирани и хората,които се нуждаят от спешна помощ.  При тях обаче няма да се губи никакво време.

Ако се окаже, че някой от спешните случаи е с коронавирус, тогава той ще бъде настанен в COVID отделението на болницата. За първото денонощие от въвеждането на новите правила са взети повече от 40 проби.

В момента болницата разполоага с 6500 PCR-теста, които ще стигнат за един месец. След изчерпването им ще бъде направена нова поръчка.

Болниците и Covid-19: Място за лечение или огнище на заразата

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама