СБЛЪСЪК: Помага ли наистина държавата на земеделските производители?

11:00, 13 май 20 / Сблъсък 25 4716 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Парламентът прие окончателно мерките, които ще важат и след края на извънредното положение. Мнозинството обаче не одобри идеята на БСП държавата да подпомогне безвъзмездно земеделските производители с 50 млн. лева. Последваха нападки от ляво и дясно. Корнелия Нинова оцени земеделските политики на кабинета с нула. Спас Гърневски отвърна, че фалит е единственото, което левицата е създала. Представяме мненията на двамата.

 

                                                                                                                                                                         

Лидерът на БСП риторично попита ГЕРБ не са ли сигурни, че земеделието е един от най-приоритетните сектори, които България трябва да развива занапред. „Трябваше да се даде безвъзмездна помощ на малките и средните земеделски производители на плодове, зеленчуци, месо и мляко. Направихте ли го-не. Какво им казахте-идете в банките да си вземете кредит. Как ще ги връщат като не произвеждат-както намерят за добре и когато“, заяви тя.

Говорите без да разбирате. Правителството показа как се подава ръка на малките и средните производители. Стана ясно какъв пазар са намерили. Една от веригите вече е внесла на витрините си 60% българско производство“, контрира я Спас Гърневски.

Ама такъв шум вдигнахте, такива приказки наговори премиерът. Как ей сега вика търговските вериги и 50% от площите веднага се зареждат с българска продукция. Какъв е резултатът? Търговските вериги си наложиха политиката, извиха ви ръцете, наложиха си условията. Никаква полза за производителите“, посочи Нинова.

Гърневски я покани да обикалят веригите. „Ако искате с една работна група да посетим всички щандове в България и да се убедите, че там се продава българско производство“.

И накрая. „Ако трябва да обобщим мерките ви в земеделието- нула резултат. Осъзнайте се. Правите хартиена политика, която няма нищо общо с живия живот“, подчерта Корнелия Нинова.

Нямам спомен обаче, когато вие сте управлявали да сте създали нещо подобно. Единственото, което сте създали, е фалит. Корнелия Нинова е фалирала партията, а говорите за запасяване на държавата. Срамота“, завърши Спас Гърневски.

Задължиха търговските вериги да предлагат местни продукти

 

      

                                                                             

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама