Акцент на деня: Дузпа от Дубай

17:30, 13 май 20 / Спорт 25 5380 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

„Синият“ мач сякаш навлиза в своята решителна фаза. Този път дузпата би бизнесменът Васил Божков. Той реши да пародира отношенията на държавата към футбола с лека подигравка към премиера Бойко Борисов. С изпращането на акциите на „Левски“ пред вратата на министър-председателя Божков сякаш му каза: „Щом всеки проблем се решава под твоя прозорец, хайде реши и това сега“.

Снимка: CanStockPhoto

„Сашо, щом ББ не иска, да ги оставим в „Левски“

За куриер бизнесменът избра не кого да е, а журналиста Сашо Диков. Той почука на „Дондуков“ 1, но от там вместо премиера, го посрещнаха министър и прес секретар. Красен Кралев и Севдалина Арнаудова учтиво обясниха на Диков, че Борисов отказва да получи „подаръка от Дубай“. След това Васил Божков промени решението си и чрез SMS изпрати куриера си на „Герена“, за да връчи ценните книжа на изпълнителния директор на клуба Павел Колев. Според Диков съобщението гласяло: „Сашо, щом ББ не иска, да ги оставим в „Левски“.  „Участвах в нещо като продуенски екшън“, оплака се Диков.

Топката е в „Дондуков“ 1

С всичко това Божков остави топката в полето на Борисов – сега от него ще зависи бъдещето на отбора. Вариантите пред премиера на пръв поглед са два. Ако промени собствеността на „Левски“, ще бъде ключово кого ще избере за нов шеф. А ако реши да ги „джироса“ обратно в Дубай, това би означавало, че ги връща на този, който обяви, че вече не може да издържа клуба и така да го обрече на почти сигурна гибел. Самият Борисов преди време посъветва „сините“ фенове да станат собственици на акциите.

Тоя мач сме го играли

Случилото се обаче не е прецедент. Същият сценарий се е разиграл и в началото на века, когато е бил изгонен тогавашният собственик на клуба Майкъл Чорни. Тогава акциите на „Левски“ са били дадени на тогавашния вътрешен министър Георги Петканов, който се отказва от тях. По това време Бойко Борисов е бил главен секретар на МВР, така че знае какво да прави. Фундаменталният въпрос обаче е, каква е причината Божков да ритне топката към вратата на премиера точно сега…



Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама