Тити Папазов: Акциите на "Левски" са като косите на Апостола в музея

08:55, 14 май 20 25 2147 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Баскетболният треньор Константин Папазов разкри, че до последно финансовият благодетел на "Левски" Васил Божков и фактическият собственик на мажоритарния пакет акции - Георги Попов, са се колебаели дали да прехвърлят ценните книжа на него или на министър-председателя Бойко Борисов.

В крайна сметка акциите бяха джиросани на премиера, въпреки че Папазов обяви пред bTV, че ще бъде следващият им собственик. От своя страна Борисов отказа да приеме пакета с акции и те в момента са в административната сграда на стадион "Георги Аспарухов".

Огнян Герджиков: Акциите на „Левски“ са в безтегловност

"В сутрешния разговор беше разколебан. Имаше две опции - Тити Папазов или Бойко Борисов. По никакъв начин не съм се опитал да му влияя. Разчитах на предаването. Това е лично негово решение. Аз умишлено не взех позиция, изслушах го и го изчаках. Вярвах, че, когато анонсираме за акциите, той ще проумее, че няма как "Левски" да бъде замесена и да се опита да има някакво злепоставяне. Сам, доброволно той ми се обади на обяд и каза: "На теб ти ги пращам утре. Впиши твоето име и на който ти прецениш". Поздравих го. В крайна сметка това е цената. Вероятно той е в състояние, в което не е ок", заяви Папазов пред bTV.

В хода на Божков и Попов, които в момента са в Дубай и имат повдигнати обвинения от българската прокуратура, Папазов видя опит да се дискредитира Бойко Борисов.

Акцент на деня: Дузпа от Дубай

"Лошо изиграна пиеса от най-лошия актьор. Живяхме 15 дни с мисълта за тези акции да дойдат в България и да избегнем фалит. Водих многократни разговори с господин Божков. Какво стана? Хем акциите са тук, хем много лоша пиеса, хем е осквернено нещо, което е велико. Акциите на този клуб са точно толкова стойностни, колкото косите на Левски в музея. Все едно някой да вземе да ги развява. Когато този някой няма ниво, тогава е много страшно. Каква беше цената на това нещо? Да се опита да бъде злепоставен премиера на България. Институцията министърпредседател и вероятно в частност Бойко Борисов. Имат ли представа тези хора, че това е човек, който 19 години управлява тази държава под различни форми и в европейските структури е след Ангела Меркел с най-голям опит? Дали може той толкова елементарно да се закачи на тази пиеса? По-страшно е, че залогът е и любовта на "сините" фенове. Ако на господин Божков - от неделя вечерта, когато чрез мен до цяла България стигна новината, че на другия ден с куриер ще дойдат акциите, хората му се радваха, сега отидоха на другия полюс", каза Папазов.

Той се обърна и към собственика на акциите Георги Попов:

"Когато става въпрос за "Левски", трябва да има почтеност. Умолявам господин Георги Попов, като представител на господин Божков, час по-скоро да се опитат да изчистят срама от тази лошо изиграна пиеса от най-лошия актьор. Знам само, че във всичките разговори съм бил безкрайно коректен, не съм допуснал грешка да засегна някой или да обидя някой. Ако в петък, във вашето студио, господин Божков се обади и даде някакви мнения, изрази някакви впечатления как се развиват нещата и кои са виновните и е имало някакъв баланс в обществото - някой да му вярва, друг - не, сега дали някой би му повярвал от "синята" общност. А тя е много голяма в нашето общество. Със сигурност знам, че сега, ако излезем и направим едно проучване, дали някой ще повярва на неговите думи, а не на моите? Аз от първия ден съм човек с кауза, не промених пътя, по който вървя към моята кауза", добави още Папазов.

Той се обърна и към феновете на "Левски", като призова по случай рождения ден на клуба - на 24 май, те да дарят, така че клубът да може да продължи дейността си. За целта са нужни 1,5 млн. лева.

"Обръщам се към цяла "синя" България не с просия, а с молба. 24 май е нашият рожден ден. На рожден ден се ходи с подарък. Подаръкът, който трябва да събере "Левски" е 1,5 млн. лева. Кой с колкото може, но от сърце. За да може да покажем, че "Левски" по никакъв начин и никога не може да бъде употребяван. Защото "Левски" е кауза", каза Папазов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама