А глоби за депутатите, че не носят маски- кога?

11:24, 14 май 20 / Политика 25 3831 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Още на първото редовно заседание след извънредното положение депутатите започнаха да нарушават мерките. Много от тях не носят маски в пленарната зала и не седят на разстояние един от друг.

Глобата за неспазване на мерките е от 300 до 1000 лева. Автори на санкцията са именно народните представители. Идва въпросът кой ще глоби тях?

Председателят на парламента Цвета Караянчева влезе в ролята на класен ръководител и неколкократно призова депутатите да си сложат маските. „Нека всички си сложат маски, иначе следващия път ще започна да изреждам по имена“, предупреди тя.

Снимка: БГНЕС

Парламентарните групи побързаха да се покажат като съвестни.

„Изглежда нелогично и некоректно да не носим маска. Това се наблюдава от всички български граждани. В същото време се глобява в градския транспорт за неносене на маски. Трябва да даваме пример как да се спазват мерките“, заяви Даниела Дариткова от ГЕРБ.

„Искам да направя забележка за начина на водене на заседанието. В Народното събрание има много хора, които не спазват мерките и не използват маски. Останалите народни представители не сме опитни зайчета. Когато Корнелия Нинова се изказваше от трибуната се изкашля, може просто да се е задавила. Пожелавам й здраве дълги години, но все пак трябва да спазваме мерките“, коментира Веселин Марешки от „Воля“.

И без извънредно положение: изолация, карантина и мерки от здравния министър

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама