Турция може да пуска туристи само след PCR тест

12:11, 14 май 20 / Свят 25 1869 Шрифт:
Редактор:

Турция планира туристическият сезон да стартира в края на месец май, но той ще е съвсем различен от всичко досега. Постигнатите миналата година 34.5 млрд. долара приходи скоро няма да са постижими.

Прогнозата на Tourism Economics е за спад между 11% и 18% на туристите тази година и това може да се окаже доста оптимистично. Водещата група са руснаците и германците, съобщава "Дневник".

Президентът Реджеп Ердоган каза преди няколко седмици, че иска на 24 май страната да има двоен повод за празнуване - края на Рамазана и началото на туристическия сезон. Но заради пандемията от новия коронавирус до 95% от обектите да затворени, резервациите са с 68% по-малко и се подготвят над 130 правила за сектора, които трябва да бъдат изпълнени до 1 юни.

Турция въвежда мерки за спасяване на летния сезон

Ключово е как ще се допускат чужденци в страната и предложението на здравния министър е това да става след PCR тест при пристигането.

Той се взима с проба на секрет дълбоко в гърлото или в носа и регистрира наличие на COVID-19 с точност до 98%. Резултатът излиза най-бързо след няколко часа и не отчита дали човекът е бил болен и има ли антитела.

Капацитетът на страната е 50 000 теста на ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама