България затваря границите си и за граждани на ЕС

15:48, 14 май 20 25 9775 Шрифт:
Редактор:

Границите на България остават затворени до 14 юни, като забраната за влизане вече обхваща всички  чужди граждани,  става ясно от заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

С нея се променят досегашните разпоредби от периода на извънредното положение заради пандемията от COVID-19.

Досегашният режим, който действаше от 6 април насам, не позволяваше в страната да бъдат допускани граждани от трети страни и спираше - независимо от гражданството им, идващите от 12 страни от Европейския съюз и шенгенското пространство - Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия, Швейцария, Австрия, Белгия, Исландия, Лихтенщайн и Люксембург.

С новата заповед възможността за пътуване до страната за граждани от други европейски държави е премахната и от днес е забранено влизането на "всички лица, независимо от тяхното гражданство, през всички гранични пунктове, с въздушен, морски, железопътен и автомобилен транспорт.

Досега съществуващите изключения от ограничителния режим остават, но към тях се добавят две нови категории работници: право да влизат в страната от днес имат работещи в сферата на туризма и работници, които участват в доставките на лекарства, медицински изделия и апаратура и лични предпазни средства. 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 20:58, 16 май 20

Изроди долни, Борисов трябва да бъде ПРЕМАХНАТ от лицето на земята, час по-скоро!!!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама