Трифонов: Лъжат ли Борисов и Щабът, че има починали от коронавирус?

16:10, 14 май 20 / Политика 25 4916 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Шоуменът Слави Трифонов сподели в социалните мрежи, че е бесен на премиера Бойко Борисов и Националния оперативен щаб. Според него те пряко са отговорни за паниката и страха, лъжите и опашките пред трудовите борси, затова те трябва да понесат отговорност: Ето какво ядоса телевизионния водещ:

"Прочетох едно интервю на един български доктор. Но не какъв да е български доктор, а доктор Стоян Алексов. Този човек е председател на Българската асоциация по патология и като такъв участва в семинар на Европейската асоциация по патология.

Този уважаван специалист категорично заявява:

„Хората умират С коронавирус, а не ОТ коронавирус!“ Доктор Стоян Алексов цитира патолозите от Швейцария, Франция, Германия, Италия, Испания и твърди, че коронавирусът не е смъртоносен. И че няма човек, починал от коронавирус!

Председателят на Българската асоциация по патология и патоанатомия, който сигурно разбира от тези неща, казва че, за да се твърди, че човек е починал от коронавирус, трябва да има установена възпалителна реакция, довела до смъртта, без да има други несъвместими с живота заболявания. Такива случаи няма. Казва го доктор Стоян Алексов.

Цитирам конкретните думи на доктор Стоян Алексов: „Няма специфични патоморфологични белези на пораженията от коронавируса върху човешките тъкани. Няма никаква разлика на аутопсия между починал с коронавуирус и такъв починал от сезонна вирусна инфекция. Нямаме моноклонално антитяло, с което да маркираме и да различим картината от тази на други вирусни инфекции. За разлика от грипа, кoронавирусът не води до смърт.

Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация сгреши, че обяви пандемия, защото такава няма. У нас са направени само три аутопсии, защото СЗО даде инструкция да НЕ СЕ ПРАВЯТ аутопсии на починалите. В това няма логика. Когато имаме нова картина, причинена от нов вирус, логиката е да се правят аутопсии на всички, за да се събере максимална информация за новата болест. Това поведение на СЗО може да се определи като престъпно.

Кризата насочи целия ресурс на здравната система в посока коронавируса и от това страдат болните с всички други заболявания, особено тези с онкологични заболявания. Работата ни върху биопсични материали, цитонамазки и други е намаляла ДЕСЕТ пъти. Пациентите са уплашени и не търсят медицинска помощ, много случаи остават недиагностицирани.

Това означава, че ще създадат повече проблеми на здравната система, отколкото от самия коронавирус.“. Край на цитата.

Аз ли полудявам или доктор, който е специалист по това да установи от какво точно и конкретно е починал един човек, казва, че нито един човек, повтарям - нито един човек - не е починал от коронавирус.

И тогава идват няколко твърде важни въпроса: Лъже ли премиерът Бойко Борисов, заедно с Националния оперативен щаб, че в България има починали от коронавирус хора? Как го разбрахте без аутопсии? Не е ли това целенасочено създавана дезинформация с цел създаване на страх и паника в населението? Удобни ли са за действащата власт тези страх и паника, за да може управлението на същата тази власт да продължава? И не е ли всичко това чудесен повод да се нарушат основни човешки и граждански права, гарантирани от Конституцията на Република България?

Отговорите оставям на вас, уважаеми съграждани.

А аз, като един от вас, съм бесен. Много съм ядосан и мисля, че премиерът Бойко Борисов и Националният оперативен щаб са пряко отговорни за паниката и страха. И за лъжите. И за опашките пред трудовите борси. Така че, премиерът Бойко Борисов и Националният оперативен щаб трябва да понесат своята отговорност. Бесен съм, но това ви го казвам най-спокойно. С гласа на разума.

 

Напишете коментар
Коментари: 5
1 quonaks 05:01, 25 май 21

furosemide 40 mg buy online

2 quonaks 04:05, 11 юни 21

buy levitra 20mg usa

3 quonaks 08:18, 24 юни 21

online no rx prednisone fda approval

4 quonaks 12:54, 18 юли 21

dapoxetine pills sold in america

5 quonaks 15:35, 04 авг 21

cialis generic

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама