Стиви Уондър навърши 70

21:50, 14 май 20 / Любопитно 25 4345 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

С уникалната си смесица от R&B, соул и госпъл Стиви Уондър е икона на поп музиката и на гражданските права от векове. Неговите вечни хитове вдъхновяват поколения музиканти, а вчера суперзвездата празнува 70-годишнината си, съобщи БГНЕС.

През юли 2016 г. Стив Уондър изнесе трогателна реч пред Организацията на обединените нации. В нея той припомни борбата на Нелсън Мандела за демокрацията, правата на човека и социалната справедливост. Мандела, бившият президент на Южна Африка, беше "един от най-фантастичните, грижовни и обичащи хора, които някога са се движили по Майката Земя", каза тогава Уондър.

Той се появява за първи път на сцената на 12-годишна възраст в „Аполо тиътър” в Харлем. Годината е 1963 и момчето завладява аудиторията пеейки и свирейки на Бонго барабани. Много деца – звезди не издържат на напрежението на ранната слава. Но не и Стиви Уондър: биографията му изглежда е естествено следствие от неговия гений - и музикалните му способности, и кариерата му са наистина чудо.

Стивланд Хардауей Джъдкинс е роден преждевременно на 13 май 1950 г. в Сагино, Мичиган. Той ослепява, докато е бил в кувьоз. Въпреки това никога не е смятал слепотата си за недъг и си спомня думите на майка си: "Майка ми винаги ми казваше, че мога да правя всичко, стига да внимавам".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама