Ивет Лалова на 36 - живот като на принцеса

09:00, 18 май 20 / Спорт 25 2396 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

На днешния ден през 1984 г. в София се ражда бъдещата седма най-бърза жена в света. Съдбата на Ивет Лалова сякаш е предопределена още от раждането с баща спринтьор и майка – състезателка по многобой.

Любопитно е, че преди да разбере, че призванието ѝ е в леката атлетика, Ивет минава през школата на балета. Там развива може би най-важните спортни качества – дисциплина, упоритост и сила на духа. Близки и познати на семейството обаче виждат в малката Ивет копие на баща си – тя притежава същия мек глезен, който създава илюзията, че лети.


Снимка: БГНЕС

Седмата най-бърза

Успехите на Ивет я застигат още на 17-годишна възраст, когато става четвърта на световното първенство за девойки в Унгария. Две години по-късно печели златен медал на европейското във Финландия на 100 и 200 метра. Следва Олимпиадата в Атина, където пред световния спортен елит се ражда нова звезда. Това е Ивет Лалова, която става четвърта на 100 м. и пета на 200 м. След това идват още редица победи и златни медали, които са карали цял един народ да се гордее, че е роден по нашите земи.

Първият препъникамък в кариерата на Ивет е турнирът в Атина през 2005 г., когато тя чупи десния си крак над коляното. Тя се връща на пистата две години по-късно, за да спечели олимпийска квота за Пекин. През 2012 г. Ивет печели втория златен медал в кариерата си на европейското в Хелзинки и става първата българка спечелила ервопейската титла на 100 м. Следват още редица професионалните постижения, които я превръщат в надежда и пример за всички млади спортисти на България.

Италианската приказка

През 2013 г. Ивет Лалова става Ивет Лалова – Колио. Тя се жени за своя колега италианецът Симоне Колио, с когото са заедно от 2009 г. Сватбата им, която е като истинска италианска приказка, се състои в италианския град Риети, където двамата живеят от няколко години. От тогава до сега двамата продължават да са заедно, щастието им расте и от ден на ден те изглеждат все по-влюбени.

Казват, че щастливият брак е безкористно пътешествие, в което щастието на другия, е от съществено значение за твоето собствено... Дори и това да означава да дадеш обувката си, когато е нужно. Благодаря ти, че се грижиш за мен и ми даваш най-доброто от всичко. Изминаха 6 години от най-щастливия ден в живота ми. 6 години като госпожа Колио“, сподели Ивет на шестата годишнина от сватбата. А съпругът ѝ ѝ отвърна така: „Ако се наложи, бих ти дал и нозете си... Просто бягай бързо. Честита годишнина, любов моя. Най-хубавите 6 години от живота ми“.


Снимка: БГНЕС

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Кремена 14:40, 18 май 20

Гордеем се с Ивет!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама