Microsoft предлага безвъзмездно софтуер на руското правителство

16:03, 15 май 20 / Култура 25 2158 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Oт Microsoft изразиха готовността си да направят някои от своите услуги и техническата поддръжка към тях безплатни за руските правителствени структури, предаде Technews.

Безплатното ползване на софтуера и услугите може да продължи до шест месеца, а за образователите организации в страната и по-дълго. Този ход на корпорацията цели да улесни процеса на работа срещу пандемията от COVID-19.

В Китай минават на Linux

Сред предлаганите продукти са облачни услуги за отдалечена работа и споделяне, услуги за киберсигурност, прогнозен анализ на ситуацията с разпространението на коронавируса (тук се говори за решения от партньори на Microsoft), интелигентни системи и решения за медицински институции.

Microsoft активно си сътрудничи с правителства, обществени организации и компании по целия свят, включително Русия, и предприема практически мерки, за да помогне на властите да се справят с последиците от неблагоприятната ситуация, породена от корованируса.

Не е ясно дали при доставяне на услугите ще се използват центрове за данни в Русия. Според информация в уебсайта на компанията, руските потребители на Microsoft се обслужват в центрове за данни, разположени в Европа и САЩ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама