Едва около 40% от ресторантите в София работят

08:56, 16 май 20 / София 25 1924 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

На 1 юли се намалява ДДС-то за хотели и ресторанти. „Нашият бранш е един от най-пострадалите. В момента ресторантьорство и туризъм не съществува в България и в Европа. Това е едно много смело политическо решение от господин премиера и едно доста точно решение, въпреки всичко, което чухме в последната седмица“, каза Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията, съобщи БНТ.

Призив за намаляване на ДДС и на билетите за кино и театър

Поет е ангажимент за вдигане на максималния осигурителен праг. Сваляне на ДДС, за да можем да инвестираме в персонала ни, така описа ситуацията Алибегов. „Ако свалим ДДС-то за бранша, тогава ние искаме в нашия бранш да се вдигнат максималните осигурителни прагове на 800 лева. Това ще даде и по-голяма сигурност на персонала“, обясни той.


Снимка: CanStockPhoto

Относно икономическите мерки на държавата за справяне с кризата за ресторантьорството е било много важно да се махне един от текстовете за кандидатстване, а именно - липсата на всякакви задължения.

По-ниско ДДС за заведенията само при по-висок минимален осигурителен доход за служителите

Нашият бранш все още не работи“, категоричен е Алибегов. В момента са отворили 35 до 40% от заведенията в София, за провинцията е 50 на 50. Клубната сцена все още не е отворила.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама