Гешев определи действията на Божков като „поредна серия от несвършващ сериал“

09:38, 16 май 20 25 2446 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Като „поредната серия от един несвършващ сериал” главният прокурор Иван Гешев определи действията на обвиняеми бизнесмен Васил Божков, който към момента продължава да се намира в Дубай, съобщи БГНЕС.

Каракачанов: Горанов е най-подготвеният министър, нормално е да има атаки

Повод за думите на главния прокурор станаха показаните от Божков SMS-и между него и финансовият министър Владислав Горанов, за които бизнесменът твърди, че са част от редовната му комуникация с властта покрай хазартния му бизнес.

Иван Гешев заяви, че все още не е прочел съдържанието на текстовите съобщения. „Колегите, които го четоха, казаха, че в тях не виждат причина за някаква наказателно-правна реакция”, каза Гешев, с което на практика потвърди, че не вижда причина за проверка срещу Горанов.

След чата с Vladi Goranov: БСП иска оставки, ГЕРБ и министерството мълчат

Главният прокурор определи обвиняемия бизнесмен като „едно от лицата, които в годините на криминалния преход са се чувствали недосегаеми”. „Гледам неща, които са се случващи вече. Матрицата е една и съща”, смята Гешев, който припомни сходния случай с банкера Цветан Василев, който към днешна дата също е извън страната и продължава да пребивава в Белград.

"Обвиняемият Божков има иновативни решения, като журналист, който определя себе си като зайчето Спиди и куриер, който носи акции. Това е подигравка с един от най-великите български клубове, подигравка с името "Левски". Това е поредна защитна стратегия. Това правеше и Цветан Василев. Божков не се интересува от съдбата на този клуб, той не е левскар. Никой, който милее за този клуб, няма да постъпи по този начин. Той вкара клуба в политически и адвокатски трикове", посочи Гешев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама