Акцент на деня: Новият герой на сутрешния брифинг

17:30, 18 май 20 25 812 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Ген. Мутафчийски, с когото бяхме свикнали да пием сутрешното си кафе, има нов заместник. „Сутрешният брифинг“ вече се води от низвергнатия бизнесмен Васил Божков, но не по телевизията, а в по-модерните напоследък социалните мрежи. Като по традиция почти всяка сутрин в 8.00 ч. той пуска във Facebook поредна порция „компромати“ срещу властта. За целта той си създаде и специален профил, в който сам се е описал като „един от най-големите данъкоплатци в България“ и посочва, че целта му е „без цензура истината за рекета и изнудването от страна на управляващите“.


Снимка: БГНЕС

След като в петък Божков публикува разговори с Vladi Goranov, днес пусна нов бисер от архива си – паметна записка от срещата си с Кирил Домусчиев. Чрез нея се показва как е бил уреден въпросът за рекламата на моментните лотарии на „дубайския“ бизнесмен в медийната група на футболния собственик – „Нова броудкастинг груп“. Според хазартния бос това е станало под натиск на премиера Бойко Борисов и финансовия му министър Владислав Горанов.

От своя страна, Домусчиев отговори също чрез пост във Facebook, като подчерта, че винаги е спазвал законите и етиката. На свой ред той обяви, че ще сезира КЗК за  договора на bTV с Български спортен тотализатор, за който твърди, че има клауза за  ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с "Нова Броудкастинг груп".


Снимка: БГНЕС

Във Facebook войната се включи и бизнесменът и собственик на Efbet Цветомир Найденов. Той обвини бившия си съдружник Васил Божков, че цели да дестабилизира страната с платени протести, вероятно визирайки протестите на партия „Възраждане“ от последните дни, които искат оставката на правителството.

При всички положения сутрешните излияния на Божков дразнят. Освен Найденов и Домусчиев, дори и премиерът Бойко Борисов коментира предни дни „доказателствата“ на бизнесмена с типичния си сърдит тон. „По никакъв начин няма да вляза в тази игра“, категоричен е той.

От всичко това на този етап но произлиза нищо друго, освен развихряне на народното творчество. “Тамън понаучих какво е „джиро: и сега ще трябва да усвоявам правните тънкости на „паметна записка“, шегуват се потребители във Facebook.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама