Хакерска атака над TOPNOVINI.BG

15:00, 18 май 20 25 1034 Шрифт:
Любомира Николова Автор: Любомира Николова

Преди обед днес беше извършена хакерска атака срещу TOPNOVINI.BG.

Най-вероятната причина са породени притеснения от публикуваната актуална, обективна и навременна информация, засягаща една от най-популярните и коментирани теми през последните дни, а именно разкритията на хазартния бос Васил Божков. Причина може да бъде и рубриката ни „Големите кавички“, в която акцентираме върху изказванията на политици, бизнесмени и известни личности, без редакторска намеса.

По информация на IT специалистите на TOPNOVINI.BG атаката е извършена от България.

Припомняме, че тази сутрин Васил Божков публикува втори сигнал, в който твърди за определени действия извършени от бизнесмена Кирил Домусчиев, под натиска на финансовия министър Владислав Горанов и премиерът Бойко Борисов.

Хакерската атака е поредно свидетелство за това как някой се опитва да „затвори устата“ на словото. Явно е неудобно за някого, когато медия пише и казва истината. Невъобразимо за нас обаче е това да окаже влияние върху медийната ни политика и начин на работа.

Редакцията на TOPNOVINI.BG изпраща сигнал до отдел "Киберпрестъпност" при ГДБОП-МВР за извършената атака над новинарския сайт.

Уверяваме своите читатели, че няма да спрем да сме обективни и да представяме информацията такава каквато е – достоверна, проверена и навременна. Изказваме искреното си извинение за причиненото неудобство по независещи от медията обстоятелства. 

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 2
1 Петя Иванова 19:18, 18 май 20

Абе тия хора добре ли са, как ще ви хакнат.

2 Димитър Симеонов 19:19, 18 май 20

Кой се страхува от медии, нали всички са чисти като сълза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама