Президентът: Борисов да не се хвали сам, има много наети за това

14:30, 19 май 20 / Политика 25 1002 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

При толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя, не виждам смисъл сам да се хвали. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в Елин Пелин.

Президентът не е притеснен за рейтинга си в кризата

Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Откакто ни управлява г-н Борисов, смъртността расте, а България се стопи с 600 хил. души“, посочи държавният глава. Той припомни, че отдавна е свалил доверието си от този кабинет и от години апелира да се спрат корупционните схеми, които днес неудържимо изплуват на повърхността.

Политолог: Борисов ще се опита от извънредна ситуация да мине в предизборна

Радев коментира и провеждащите се протести в София. „Днес българите протестират, отстоявайки своите права със законни средства. И органите на реда трябва да уважават тези права. Недопустимо е да се събират лични данни на мирно протестиращи граждани“, каза той.

Часове по-късно премиерът Бойко Борисов отговори на критиките на държавния глава на брифинг в Министерски съвет.

"Не вярвам, че един обединител на нацията вече 4 години може да произнесе такива думи. Ако си спомним тези 4 месеца на служебно правителство - запонихме го с много скоростно желание да се похарчат милиарди за Грипен-и, с липсата на над 100 милиона в митниците вследствие на бума на контрабандата и ние никога не сме си позволили такъв тон и такива квалификации", заяви Борисов.

"4 години Радев е държавен глава и поне 200 хиляди са умрели по времето, когато той е върховен главнокомандващ", допълни премиерът.

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Инна Стоева 12:40, 19 май 20

Президента и той е един смешник.... айде да не говори много

2 Калоян 15:08, 19 май 20

Верно е смешник. Как пък ги сметна тия числа?!?!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама