Вижте кога отварят детските градини и ясли в София

14:12, 19 май 20 / София 25 1412 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Детските градини и ясли в София ще отворят на 26 май, съобщи кметът Йорданка Фандъкова във Facebook. Директорите имат задача да организират ежедневна дезинфекция на детските площадки и 4 пъти на ден дезинфекция на помещенията.

Всички деца, които са здрави и се чувстват добре, имат право да посещават детските градини. Всяка сутрин тяхното здравословно състояние ще се проверява от медицинския персонал на детската градина, като децата с висока температура и грипоподобни симптоми трябва да останат вкъщи до пълното им възстановяване.

Всички директори на детски градини и ясли в София ще получат инструкция за организацията на работата. Увеличава се времето за провеждане на занимания навън при хубаво време. При игрите навън ще се следи заедно да играят само деца от една група. Посещенията на родители вътре в помещенията ще остане забранено, както и преди затварянето на детските градини.

Снимка: CanstockPhoto

Министерството на образованието ще издадат декларацията, която всеки родител трябва да попълни, ако иска детето му да посещава детска градина. Тя ще бъде качена на сайта на общината, както и на детските градини и всеки родител може да я попълни предварително.

Посещението е само по желание на родителите, а нашата препоръка е децата, за които има кой да се грижи, да остават вкъщи. Лекарите нямат притеснения за здравето на децата, но те могат да предават вируса на своите родители, баби и дядовци“, коментира Фандъкова.

За да се гарантира сигурността на персонала, директорите организират поетапно тестване. Част от детските градини и ясли вече са тествали по-възрастните служители и тези, които имат съпътстващи или хронични заболявания.

 

 

 

 

 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Димитър Георгиев 14:23, 19 май 20

Тази новина не е обект от национално значение. Моля, помествайте я в секция София. Тази секция по мое мнение трябва да е свързана с новини засягащи цялото общество, а не само в София.

2 Петя 15:02, 19 май 20

Г-н Георгиев, пиша Ви слаб 2 по ориентация :D

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама