Фалшиви печати на институции са открити в офис на престъпна група

16:44, 20 май 20 25 1551 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Неистински печати на Специализираната прокуратура, Министерството на правосъдието, общината и полицията във Враца, както и на нотариуси и търговски дружества, са намерени и  иззети при извършено повторно претърсване в офис, използван от четири лица, обвинени за участие в организирана престъпна група за измами, действала на територията на гр. Враца, съобщиха от прокуратурата.

На 5 март тази година Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност адвокатка от града, нейната дъщеря (която се е представяла също за адвокат), както и двама мъже, осъждани за измами. Тогава в офиса на един от обвиняемите бяха намерени и иззети огнестрелни оръжия, боеприпаси и наркотици. В друго помещение, ползвано от групата, бяха открити фреза за изработка на матрици за неистински монети с номинал 1 лев и самоделно взривно устройство от 400 гр. тротил с дистанционно управление и магнит. Разследването показа, че то е било предназначено за поставяне под автомобил.


Снимка: Прокуратура

По искане на прокуратурата съдът остави в ареста двама от обвиняемите, а на другите участници (майка и дъщеря) определи по-леки мерки за неотклонение – „Домашен  арест“ и „Гаранция в пари“.

Днес след получено разрешение от СНС беше проведено повторно претърсване в офиса, ползван от престъпната  група, където бяха намерени и иззети доказателства, разкриващи нови насоки на дейността ѝ - в частност на освободените с по-леки мерки жени. Същите са задържани за срок до 72  часа с постановление на наблюдаващия прокурор, който ще поиска от съда да бъдат задържани за постоянно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама