Отверен удар: Домусчиев с разкрития за Божков

17:06, 20 май 20 25 1287 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

"През 2018 г. Божков рязко е намалил рекламата, защото Нова ТВ не изневери на журналистическите принципи и морал и отрази дебатите по Закона за хазарта обективно, вместо да подкрепи Божков в битката му с Валери Симеонов, което той е поискал от телевизията тогава. Намаляването на ТВ рекламата доведе до спад на приходите на Лотарията през 2019 г. и това накара Божков да поиска от мен да договорим ново рекламно споразумение и подкрепа за индустрията срещу сивия сектор". Това написа собственикът на "Адванс Медиа Груп" Кирил Домусчиев в профила си във Facebook.

"През 2017 г. (това е година и половина преди да купя Нова ТВ) приходите от реклама и предавания от Националната лотария в Нова ТВ са 21.7 МЛН. ЛВ.!!!", пише още Домусчиев.

Той е катеогричен, че Нова ТВ винаги разграничава търговската от редакционната си политика. 

"Факт е, че Нова ТВ е водещата телевизия в България и се радва на най-голямо доверие от зрителите! Този факт Прокопиев и компания не могат да го преживеят и няма никакво съмнение, че ще продължат с манипулациите и клеветите. Сетих се за Антикорупционният фонд на обвиняемия Прокопиев. Това е абсурдно! Смях!!! Да си направи и частен съд, и прокуратура!".

"На Божков мога само да кажа: Много ми падна в очите! Защитавах те на принципна основа през 2018 г. (преди да купя Нова ТВ). Ако знаех за укриването на такси и другите престъпления, това нямаше да се случи.", допълва още бизнесменът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама