Джамбазки: Държавите реагираха по-бързо и смислено, отколкото европейските институции

20:20, 20 май 20 / Политика 25 1805 Шрифт:
Автор:

Държавите реагираха по-бързо и смислено, отколкото европейските институции. Виждам сериозен самозащитен рефлекс на националните общества, които бяха обругавани през последните години, за да се каже, че няма нужда от национална държава. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки по време на онлайн дискусия с Кристиян Шкварек, ръководител на представителството на Европейски консерватори и реформисти в София.

"ЕК в лицето на председателя й отказа да затвори външните граници на ЕС, в резултат на което продължиха да идват самолети от други държави и да носят зарази", заяви Джамбазки. 

"Федералистката идея се огъна пред първия сериозен проблем. В момента се води сериозен разговор за Европейския съюз", посочи той.

"Ние имаме право да имаме национални държави, които да имат суверенитет. Не трябва да се използват кризи за технически победи. Отстояваме идеята за суверенитет на европейските държави, да имат право да са господари на своите земи", допълни Кристиян Шкварек.

"Южните държави, оглавянани от Италия и Испания, настояват да се поеме общ дълг. Това е федерална идея, защото искат всички европейски граждани да гарантират общ дълг, с който да спасят собствените си икономики. Дори десните политически партии подкрепят подобна идея. В тези две държави виждаме ляв диктат", категоричен е евродепутатът. 

Той допълни, че ако си мислим, че в България има фалшиви новини,  то трябва да видим какво се излъчва по CNN.  "Според тях всеки ден умират милиарди и Тръмп е виновен. Води се световна пандемия на истерията", заяви Джамбазки. 

 

 

Двамата обсъдиха бъдещето на Европейския съюз след глобалния китайски вирус, национализмът срещу глобализма, както и вирусът на глобализма. Коментираха също така и отговорността на китайската комунистическа партия за затаяването на истината за "Китайския Чернобил", както и конференцията за бъдещето на Европа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама