Караниколов не знае за проверката в петролната и газова асоциация

13:35, 21 май 20 25 1258 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Внезапна проверка на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) доведе до запечатване на офиса на Българската петролна и газова асоциация.

Икономическият министър Емил Караниколов коментира, че комисията не го е уведомила предварително за изненадващата проверка, а освен това тя е независим орган и не е длъжна да информира за това.

"Към момента не съм запознат какво е искането на проверката", каза на брифинг в Министерския съвет Караниколов. Той допълни, че за днес има насрочена среща с представители на асоциацията във връзка с проекта за държавните бензиностанци.

Светослав Бенчев от петролната и газова асоциация обясни тази сутрин пред bTV, че ще бъде оказано пълно съдействие на комисията, защото асоциацията няма какво да крие.

Той поясни, че това е поредната такава проверка от 10 години, откакто той е част от петролната и газова асоциация.

КЗК запечата петролната и газова асоциация

Комисията за защита на конкуренцията извърши внезапна проверка на място в офиса на асоциацията. Акцията е част от разследване за недопустими практики при определяне цените на масовите автомобилни горива по веригата производство/внос – съхранение –търговия на едро – търговия на дребно, както на отделните хоризонтални нива, така и по вертикала.

Последното претърсване е било преди две години. Тогава "не е беше установено нищо", коментира Светослав Бенчев от асоциацията.

"Сегашната проверка протича по следният начин - идват служители, събират документите, които са им необходими, правят копия на компютрите, които са в офиса. Документите са разни становища и позиции, които Българската петролна и газова асоциация е отправила прави към различни институции и медии, протоколи от управителни съвети, няма особена информация", обясни той.

Относно падането на цените на суровия петрол в световен мащаб и нашите цени на горивата Бенчев обясни, че не може цената на данъчния склад и на бензиностанциите да е една и съща.

„В тази разлика от 40-50 ст., както беше казано в медиите, всъщност това са едни разходи, които компаниите правят за да поддържат своя бизнес, служителите и т.н. да плащат заплатите, които държавата има налага“, добави Бенчев.

Напишете коментар
Коментари: 8
1 Радостина Димитрова 15:05, 21 май 20

В каква държава живеем? И какво по- точно знае икономическият министър?

2 Анонимен 15:07, 21 май 20

Да бе то и ние нямаме какво да крием, нали... ама в нашите къщи не влизат на проверки.. влизат при тези дето им даваме заплатите с данъци

3 Валентин 15:14, 21 май 20

Тоя министър май много не става за министър

4 Станислав 15:14, 21 май 20

Колко е удобно да "не знаем", хаха

5 Лилияна 15:15, 21 май 20

Оставка!!!

6 Анонимен 15:15, 21 май 20

Накрая пак народът ще е прецакан.

7 Калина Емилова 15:17, 21 май 20

На мен пък караниколов ми е симпатичен. Май е един от малкото, които съвестно си вършат работата

8 Павлин 15:17, 21 май 20

Как пък все са неразбрали.....................

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама