Служител на НСО е ръководил групата, ликвидирала Станка Марангозова

14:02, 21 май 20 25 2492 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Трима души са задържани за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, изнудвания и поръчкови убийства. Групата е действала от януари 2019 г. до май 2020 г., а нейн ръководител е действащ дългогодишен служител на НСО. Арестите са извърешени преди дни, по време на спецакцията в столичния кв. "Левски", съобщи Нова телевизия.

Групата е отговорна за убийството на бизнесдамата Станка Марангозова в столичния кв. "Младост" през октомври 2019 година. Тялото ѝ бе открито с три куршума в главата, а до него имаше поставена бяла роза.

От прокуратурата обявиха, че поръчител на убийството на Марангозова е лице, което е имало неуредени финансови взаимоотношения с жертвата, като е обещал значителна парична сума за убийството. Според източници на БНТ поръчителят на убийството на Станка Марангозова е доведеният син на бившия социален министър Емилия Масларова - Иво, който е дал аванс от 50 хил. лева за мократа поръчка, а през март е напуснал страната.

Емилия Масларова обясни пред БНТ, че става въпрос за сина на покойния ѝ съпруг от първия му брак.

"Никога не съм живяла с него, нито той с мен, никога не сме поддържали отношения, нямаме добри отношения. Даже и с баща си нямаше такива и дори не присъства на погребението му", каза Емилия Масларова и добави, че не е виждала повече от четири години Иво Масларов.

Снимка: CanstockPhoto

Служителят на НСО е притежавал специални умения, свързани с взривни устройства и взривни вещества, обясни още Милева. Служебните му задължения били свързани с охрана на масови мероприятия и охрана на лица.

От мобилния му телефон е установена активна комуникация с действащи магистрати, адвокати, бивши министри, държавни служители на високи позиции, вероятно членуващи в една и съща масонска ложа, обясни Милева. С тях са обменяни доклади, документи, лични документи на български и чужди граждани, включително постановления на Софийската районна прокуратура и досъдебни производства.

Прокуратурата ще преценява дали да отдели материали за друго досъдебно производство, в което съдии и магистрати – членове на ложата, да бъдат обвинени в търговия с влияние или уреждане на дела.  

Снимка: CanstockPhoto

При претърсване на автомобила на служителя на НСО е намерено и иззето средство за проследяване и подслушване. Този служител е играл логистична роля в групата – разпределял е задачите.

Ръководството на НСО заяви, че ще окаже пълно съдействие на разследващите органи. От там заявиха, че очакват да им бъде предоставена информация по случая с оглед на предприемане на всички законосъобразни действия спрямо служителя.

НСО категорично заявява, че при установена вина следва да бъде понесена цялата строгост на закона.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Иво 15:01, 21 май 20

Защо ли не се учудвам....

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама