Галя от Hell’s Kitchen пред TOPNOVINI: Знаех, че нямаше да има място на финала за мен

14:00, 21 май 20 / Любопитно 25 1071 Topnovini
Снимка: Hell’s Kitchen България

Галя Маринова е на 28 години от Плевен. Готвач в Царево през лятото, а през зимата начален учител в село Гулянци. Определя себе си като комуникативна, лъчезарна, но и директна. Мечтае да ръководи собствена кухня като шеф готвач.

Началната учителка от Плевен стигна до топ четири в третия сезон на Кухнята на Ада, като успя да се превърне в любимка на шеф Виктор Ангелов, показвайки огромно желание да учи и да се развива в професионалното готварство. По време на участието си в Hell’s Kitchen България именно Галя извървя най-дълъг път и изкачи най-много стъпала, усвоявайки толкова знания в кухнята, колкото много готвачи не могат да усвоят за цял живот.

 Ето какво сподели тя пред TOPNOVINI.BG, след като напусна предаването.

Какво те накара да участваш в Hell’s Kitchen България?

Нещото, което ме накара да участвам в шоуто са близките и приятелите ми. Записах се за участие най-вече заради баща ми, той беше много добър готвач и неговата мечта беше и аз да поема по този път. Всичко стана като на шега. Не съм вярвала, че ще ме изберат сред хиляди участници.

Кой беше най-хубавият ти момент в предаването, който никога няма да забравиш? А най-лошият?

Моментите са два - когато получих черната куртка и когато бих Реждеп.

Най-лошият е вечерята ми с Цветомир. Tогава се почувствах засрамена.

Снимка: Hell’s Kitchen България

Имало ли е момент, в който ти се е искало сам да си тръгнеш от формата? Защо? 

Да! Наистина бях готова да си тръгна още на секундата след вечерята с Цветомир, честта ми беше засегната, а за мен това е едно от най-болезнените неща! Реших обаче, че ще се боря, ще остана вътре и ще стигна докъдето ме отведат кулинарните ми умения, не емоциите.

С кое ястие, което приготви за шеф Ангелов, се гордееш най-много?

Новозеландските миди и императорски ориз. Това ястие ми даде увереността, от която имах нужда. 

Най-ценното, което научи от участието си във формата?

Бори се до край, въпреки трудностите.

Снимка: Hell’s Kitchen България

Кой от готвачите, които останаха в състезанието, смяташ че трябва да спечели Hell’s Kitchen България?

Победителят трябва да е комплексен играч. Казвам играч, защото в крайна сметка това беше и игра на стратегии, не само на умения. Той трябва да е завършен готвач, да е попил много от опита на шеф Ангелов, да умее да се учи, да е дисциплиниран, но и да създава свои собствени правила в кухнята. Трябва да е лидер, но справедлив такъв. Не бих казала, че имам фаворит, симпатизирам на всички на финала, с времето станахме близки.

Какво не ти достигна, за да си победителя в Hell’s Kitchen?

Аз нямам опита на останалите готвачи и знаех много добре, че нямаше да има място на финала за мен. Да, научих много и израснах, но опита и работата на момчетата в професионална кухня преди предаването надделяха. Това е в чисто техническата част, но ако трябва да посоча грешка свързана с емоции, поведение и т.н. не мисля, че бих могла. Не казвам, че всичко е минало гладко и съм била перфектна, но бях себе си, нямах стратегия.

Какво щеше да направиш с наградата? 

Искам да си отворя закусвалня.

Снимка: Hell’s Kitchen България

Какво ще правиш сега? Ще продължиш ли да преподаваш на деца или ще се отдадеш изцяло на готвенето?

За мен да съм учител, не е просто професия, а призвание! Това винаги ще тече в кръвта ми, но и осъзнах как силно може да бие сърцето ми, когато се раздавам в истинска и професионална кухня. Ще видим съдбата какво ще ми предложи, но каквото и да е то, основният компас ще е сърцето!

Каква е рецептата на успеха?

Много труд, упоритост и никога да не се предаваш пред трудностите.

 

1 коментар
Гери 14:51, 21 май 20

Мое мнение е, че на моменти, Галя беше злобна и агресивна. Забелязвах и някакво измислено самочувствие, което просто нямаше място там, не че има нещо лошо да уважаваш труда си, но не е нормално да се биеш в гърдите, особено когато не представялваш фактор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!