Предлагат електронно обучение по време на грипни ваканции

16:02, 21 май 20 25 1520 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

МОН работи по законови промени, с които да се даде възможност електронното обучение да се прилага по време на грипни ваканции. Това съобщи образователния министър Красимир Вълчев, цитиран от БГНЕС.

Електронното обучение беше въведено у нас заради пандемията от коронавирус. То успя да стартира успешно заради съвместните усилия на учители, ученици и родители. Вълчев обаче е категоричен, че то няма да замести класните стаи.

До края на това десетилетие основните образователни ресурси за учениците трябва да бъдат електронни“, допълни още той.


Снимка: БГНЕС

Във връзка с предстоящото отваряне на детските градини министър обяви, че е проведено представително проучване между 95 хил. родители, от които 38% са изразили готовност да пратят децата си на градини. 30% обаче се колебаят и очакват препоръките на специалистите, които казват, че който има възможност, трябва да задържи децата си вкъщи, защото това е най-сигурната среда.

Търсим баланс. Никой не може да даде абсолютна увереност на родителите, че детската градина е безопасно място“, смята Вълчев. Той поясни, че препоръките на образователното министерство са групите да бъдат между намалени 12 и 18 деца, да се провежда постоянна дезинфекция, а ако времето го позволява, по-голямата част от заниманията да се провеждат на открито. Вълчев поясни още, че дистанция ще се спазва между отделните групи, между родителите и персонала, но не и между децата в самата група.

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 16:25, 21 май 20

Абсолютно за съм, но да се намери начин как всички предподаватели да се включват и да работят с децата. В момента само част от тях са активни, а другите пращат материали, които ние да преподаваме. Това не е устойчиво

2 Умна идея 16:31, 21 май 20

Най-накрая да предложат нещо смислено.

3 Стояна 16:32, 21 май 20

Добре, че беше ковид19, че да модернизира българското образование...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама