Тръмп: САЩ няма да въвеждат ограничения при втора вълна от COVID-19

07:11, 22 май 20 / Свят 25 1708 Шрифт:
Редактор:

Понастоящем над 1,5 млн. души в Съединените щати са тествани положително за смъртоносния COVID-19, починалите са близо 97 000 души, а експерти предупредиха за вероятна втора вълна на пандемията.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп беше категоричен, че САЩ няма да налагат строги ограничения в случай на втора вълна от COVID-19, като изрази увереност, че страната ще може да управлява новите огнища, ако и когато се появят, съобщава БГНЕС.

"Хората казват, че това е много различна възможност. Това е стандарт. И ние ще гасим пожарите. Няма да затваряме страната. Ще гасим пожарите", каза Тръмп по време на обиколка на завода на „Форд” в Мичиган, който в момента произвежда медицински респиратори.

Тръмп: САЩ се оттеглят от договора „Открито небе“

Икономическият съветник на Тръмп, Питър Наваро, коментирайки облекчаването на карантината, заяви, че блокирането на икономиката „косвено“ ще убие повече хора от COVID-19.

Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин също заплаши с риска от „трайни щети“ за икономиката на САЩ, ако мерките не бъдат премахнати скоро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама