Акцент на деня: Голмайсторът се завръща

17:30, 22 май 20 / Спорт 25 4358 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Началото на края на сагата „Левски“. Днес бизнесменът Васил Божков определи новия собственик на клуба, позовавайки се на онлайн гласуването в личната си страница във Facebook. Голмайстор №1 на „сините“ събра подкрепата на над 28 000 потребители и така практически свали един от камъните на шията на „Левски“ – въпросът за собствеността. Сираков благодари на феновете за подкрепата, както и на Божков.

Божков избра новия собственик на „Левски“

Дори най-пламенните сърца на „Герена“ обаче са скептични, че анкетата е краят на сагата. Предвид, че Васил Божков обича да сменя мнението си, съдбата на „Левски“ все още е под въпрос и „синя България“ чака следващия му ход...

На фона на това вековният клуб продължава да е на крачка от фалит, след като Божков секна кранчето на издръжката. Според изпълнителния директор на „Левски“ Павел Колев до юли ще са необходими около 3 млн. лв., за да не изпадне клубът в процедура по несъстоятелност. Засега е мираж откъде могат да бъдат взети парите. Феновете обявиха мощна дарителска кампания, но е ясно, че не могат да издържат клуба. Остава надеждата за появата на някой нов благодетел. Един такъв - депутатът Делян Пеевски, вече дари половин милион на клуба.

Валери Божинов със знаково дарение за „Левски“

По-рано тази година премиерът Бойко Борисов ясно заяви на „сините“ фенове, че при смяна на собствеността държавата е готова да помага. Предполага се, че това ще стане под формата на рекламни договори и помощ при реализирането на инфраструктурните обекти на тима. Остава отворен въпросът кой ще се наеме с издръжката на тима. Ако той иска да остане сред водещите у нас, ще са необходими много милиони, а в България хората, които имат тези възможности, се броят на пръсти.

Слабият и объркан Борисов

При обявяването на новия собственик Васил Божков типично в свой стил „захапа“ министър-председателя. „Слабият и объркан премиер Бойко Борисов, даващ непрекъснато съвети за собствеността и какво да се случва с отбора, не посмя да поеме отговорността за „любимия“ си клуб“, написа бизнесменът.

Отверен удар: Домусчиев с разкрития за Божков

Сагата Божков – Борисов започна, след като преди десетина дни бизнесменът джироса акциите на „Левски“ на премиера, който ги отказа. Борисов определи всичко това като подигравка.

Напишете коментар
Коментари: 5
1 Анонимен 20:29, 22 май 20

Браво, Наскоооо

2 Анонимен 20:32, 22 май 20

Помогнете на Левски!

3 Анонимен 20:32, 22 май 20

Наско няма да успее сам, бъдете съпричастни и се включете народе

4 Анонимен 17:27, 23 май 20

Закрива!

5 Анонимен 17:30, 23 май 20

DMS Леевски!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама